Medicinski Tretman Aknozne Kože Beograd

top image

Akne predstavljaju najčešće oboljenje kože koje pogadja 80% adolescenata i oko 50% odraslih osoba oba pola. S obzirom na izgled akni i posledice koje mogu ostaviti, one predstavljaju težak kozmetički i psihosocijalni problem te se moraju blagovremeno lečiti i to samo od strane stručnog i iskusnog lica.


Šta su akne?

Akne su hronično zapaljenje pilosebacealne jedinice sa tipičnom predominacijom javljanja centripetalno (lice, grudni koš i leđa), u periodu od puberteta, oko 10-te godine i traje do sredine druge decenije života, mada može se produžiti sa trajanjem do četvrte decenije.


Lečenje akni

Lečenje akni mora biti individualno, adaptirano u zavisnosti od težine zapaljenskih promena. Uobičajeni način lečenja sastoji se u primeni lokalnih preparata koji se nanose na kožu ili unose u obliku tableta ili kapsula uz kombinaciju sa kozmetičkim tretmanima, ultrazvukom, laserom, mezoterapijom ili hemijskim pilingom.


Medicinski tretman aknozne kože

U našem centru medicinski tretman aknozne kože isključivo izvodi dermatolog, koji vodi ceo process lečenja I nege. Tok medicinskog tretmana aknozne kože je vrlo sličan higijenskom tetmanu lica. Razlika je u odabiru preparata koji se specijalno koriste kod problematične kože. Kada se koža polako počne umirivati, onda se kombinuju drugi oblici terapije I nege kože.