Mezoniti Lifting Zatezanje Kože Lica

mezoniti

Poreklom iz Kine, mezoniti spadaju u invazivnije procedure. Ova metoda je poslednjih godina u ekspanziji, jer predstavlja rešenje koje će odložiti operativne zahvate kao što su lifting lica i slično. Starenje lica je kompleksan proces koji se odvija na više nivoa - gubitak čvrstine i elastičnosti kože, gubitak potpornog masnog i koštanog tkiva, kao i promena dinamike mišića lica.

Ovim tretmanom utićemo na kožu tako što je bukvalno rečeno privremeno „armiramo“ mezonitima koji su napravljeni od hirurških konaca poslednje generacije; oni su potpuno biokompatibilni i resorptivni. Postavljamo niti u vidu mreže u kožu lica – koža postaje trenutno čvršća, dok se dugotrajno stvaraju kolagenske trake oko niti i čine novi kolagen u koži koja već gubi čvrstinu, a niti se resorbuju.

Odmah po postavljanju niti (vrlo tankim iglama) u kožu, izaziva se reaktivni proces sličan reakciji na strano telo koji je vrlo povoljan za samu kožu, jer ubrzava cirkulaciju i metabolizam čime poboljšava izgled i boju kože već u prvoj sedmici posle tretmana.

Prvi vidljivi rezultati u preoblikovanju lica su primetni posle mesec dana, a potpuni efekat nakon tri meseca, a traje i do dve godine. Ovim tretmanom je moguće poboljšati konturu donje linije brade, jagodica, upale obraze, tužne uglove usana, spuštene krajeve obrva kao i podbradak i opuštenu kožu vrata.3D MEZONITI – inovativna tehnika za zatezanje lica
3D MEZONITI – inovativna tehnika za zatezanje lica

Da li primećujete da vam se pojavljuju “viseći obrazi” i gubite tonus kože u donjem delu lica?

Gubitak tonusa predstavlja potpuno prirodnu pojavu starenja koju doživljava svaka žena u određenim godinama života, a koja se može sprečiti pravovremenom intervencijom.

...