Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

Hijaluronski dermalni fileri su postali zlatni standard među tehnikama podmlađivanje kože. Ovo je povezano sa komfornom aplikacijom kao i kompatibilnosti i biodegradacijom unutar kože. Hijaluronska kiselina održava poseban balans vode i prirodne hidratacije unutar kože.


Koji je značaj hijaluronske kiseline?

Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak međućelijske tećnosti, stoga je prisutna u celom organizmu. Čak 50% celokupne hijauronske kiseline je smešteno u koži. Uloga hijaluronske kiseline je jasna – vezuje vodu. Na osnovu ove jedinstvene uloge su proizvedeni hijaluronski fileri i u samom početku su korišćeni samo za popunjavanje bora. Starenjem, neumitno nakon 25.godine života polako, iz godine u godinu gubimo volumen kože koji može da nam nadomesti hijaluronska kiselina. Kako? Upravo uz pomoć svoje uoge - retencijom vode.


Šta su zapravo dermalni fileri?

Sama reč dermalni filer daje komplentan odgovor: dermalno- kožno, fill- puniti, dakle vraćanje volumena kože. Prema tome, to je kozmetički proizvod koji služi da se delovi kože lica, koji su usled starenja izgubili na volumenu, ponovo popune i, samim tim, podmlade.
Hemijski gledano dermalni filer je nijaluronska kiselina u obliku gela. Najkvalitetniji fileri sadrže u sebi i anestetik lidokain koji sam tretman čini skoro bezbolnom.


Bolje pitanje bi bilo: Koji su to delovi lica gde dermalni fileri ,,deluju“ i kako se aplikuju?

Aplikuju se finom, tankom, estetskom iglom u dermis (dublji deo kože).
Regije koje želimo da ,,pogađamo“ na licu su više posledica individualnih afiniteta i briga, a najčešće se rade linije oko usana (od ugla nosa do ugla usana, marionet linije i radijalne linije oko usana) kao i povećanje samih usana.


Zašto raditi hijaluronske (dermalne) filere?

Izgledati kao sa  25 godina, imati iskustva kao sa 50 godina, a snagu i kapacitet 3 čoveka; ova pošalica je zapravo i istinita, jer karakteriše život današnjeg doba.
Neko ko mora ili želi da se brine o svom izgledu može dovesti sebe i svoj novčanik u situaciju da troši na stotina evra mesečno za polovične rezultate. Dermalni fileri su dugomesečno ili godišnje rešenje za potpuno prirodan, podmlađen i osvežavajući izgled.


Kako postati mlađi zbog upotrebe hijaluronskih (dermalnih) filera?

Odgovor je jednostavan, a tretman neagresivan i bez ograničenja u životnim aktivnostima. Počnimo sa tim da je način vršenja tretmana posledica socioloških i psiholoških osobina društva. Šta prvo pogledate na čoveku, kada razgovarate sa njim? Oči i usne.
Linije na donjem delu lica su posledica gubitka volumena kože i oslabljeni deo pada ka dole zbog dejstva gravitacije. Upravo u tim brazdama mi aplikujemo naše filere i vraćamo izgubljenu punoću lica za nekoliko minuta.
Dakle, davanje prave količine volumena u brazdama oko usana, ispod i u same usne, vi dobijate jedino prirodan i mladalački izgled.


Kako se proizvode hijaluronski dermalni fileri?

Dermalni fileri su zapravo hijaluronska kiselina, koja je normalna komponenta naše kože. Zanimljivo je što i kod biljaka i životinja i ljudi ova hijaluronska kiselina ima isti sastav.
Ona je zapravo hidrofilna, znači da se rastvara u vodi ili da može zadržavati vodu. To je ono što i tražimo. Supstanca koja je prirodna, ne izaziva alergije i nije veštačka, a deluje na jednostavan način.
Selektovane, duboke brazde lice ,,ispeglaće“ blagim izdizanjem uz pomoć hijalurona i dobiti na prirodan način mlađi izgled. Genijalno, zar ne?


Dakle, efekti nastaju odmah?

Da!
Posle nekoliko minuta Vi ćete izgledati osvežavajuće, a samo ćemo mi znati Vašu tajnu.


Koliko traju?

Traju minimalno 6 meseci, ali u ne malom broju slučajeva rezultati se protegnu na godinu dana i više.

 

Da li se moje lice, posle tog perioda, vraća na stari izgled?

Rezultati nisu permanentim. Podmlađivanje izgleda mora se obnavljati na godinu dana ako je cilj zadržati 100 % rezultata. Međutim, svakako da će brazde biti unapređenije i manje primetne po resorpciji dermalnih filera.


Ima li neželjenih efekata ili loših ishoda?

Sam preparat ne izaziva nikakve neželjene reakcije. Niti može biti toksičan.
Najveći je opasnost za klijenta bezrazložni strah od igle.


Koje su zapravo indikacije za primenu dermalnih filera?

popunjavanje bora
podmlađivanje lica
korekcija usana
punjenje (volumen) usana
smanjenje asimetrije usana
korekcija krive linije nosa
korekcija asimetrije na licu
naglašavanje jagodica
podlađuje šake
popunjavanje sitnih ožiljaka


Da li postoji neko bolje rešenje od hijaluronskih (dermalnih) filera?

Bićemo iskreni- ako tražite brz, mikroinvazivan i bezbedan tretman, a uz to prirodan izgled koji će dugo trajati, fileri su pravi izbor! Većina ostalih dostupnih tretmana ne poseduje navedene benefite.


Sa kojim hijaluronskim flerima se radi?

Revanesse, Juvederm, Teosyal, Resylane, su najpoznatiji brendovi u svetu sa koima radimo u našem centru.


Kako izgleda tretman hijaluronskim filerima u vašem Anti Aging centru Dr Babović?

Nakon obavljene konsultacije sa klijentom, lekar pravi detaljan plan i tok tretmana, koji je u saglasnosti sa željama i potrebama klijenta.
Posebna priprema klijenta za tretman nije potrebna. Postoje standardizovan upitnik i saglasnot koji se popunjavaju. Nakon toga, se područje koje tretiramo dezinfikuje i anestezira kremom.
Potom se u odabranu regiju aplikuje filer, sve je neosetno. Nakon unošenja filera, radimo masažu, kojom hijaluron ravnomerno raspoređujemo. Uz to i aplikujemo hladan oblog koji dodatno umanjuje minimalan diskomfort i prevenira stvaranje otoka. Neizostavan je momentalni efekat.
Bitno je da nakon tretmana klijent izbegava izlaganje suncu, posete solarijumu, sauni i veoma hladnim prostorijama, kao i konzumiranje alkohola.


Ne zaboravite da naglasite lekaru:

da bolujete od neke autoimune bolesti poput lupusa
da ste alergični na hijaluronsku kiselinu
da pokažete zapaljenske procese na koži
da posedujete veliku tendenciju u stvaranju hipertrofičnih ožiljaka