Laserski tretman kože


Lumecca laser bezbolno rešenje


Lumecca


Najnoviji pristup za rešavanje crvenila, fleka I proširenih kapilara.


Lumecca je najmoderniji IPL uređaj koji omogućava da se kroz 2 do 3 tretmana oslobodite crvenila proširenih kapilara i fleka.

Ovim problemom zahvaćeni su obično otkriveni delovi tela kao što su lice, vrat i dekolte, zatim ruke i šake. Takodje, ovaj laser se primenjuje i u rešavanju proširenih kapilara tela kao pomoć drugoj terapiji.

Osnovne indikacije za ovaj tretman su:

1. Crvenilo u predelu lica, vrata i dekoltea
2. Vaskularne lezije
3. Kuperoza
4. Rozacea
5. Hiperpigmentacije/melazme
6. Fleke od sunca/staračke pege

Laserski tretman kože Lumecca laser bezbolno rešenje


Lumecca laser, ima i do tri puta veću jačinu od drugih lasera, koristi svetlosni zrak određene talasne dužine koji pogađa crvenu i braon boju, te dovodi do destrukcije kapilara i pigmenta na koži.


Koliko je potrebno tretmana?

Prve vidljive rezultate možete očekivati i odmah nakon tretmana. U zavisnosti od problema koji tretiramo sprovode se dva do najviše tri tretmana u razmaku od 4 do 6 nedelja. Crvenilo i braon fleke postepeno nestaju a finalni rezultat tretmana je nakon dve nedelje kada se donosi procena da li je potrebno ponoviti tretman. Veoma je važna kontrola lekara kao i da ovaj laser primeni onaj lekar koji je za njega prošao adekvatnu obuku.Kako izgleda tretman?

Nakon dermatološkog pregleda, utvrđivanja tipa kože kao i problema zbog koga se sprovodi laserska terapija određuje se jačina impulsa koja će dati najbolji mogući rezultat. Zatim se nanosi kontaktni gel, stavljaju se zaštitne naočare i prati se reakcija na koži. Pacijent može očekivati blago crvenilo, osećaj toplote i peckanja. Tretman nije bolan.

NAPOMENA: Tri nedelje pre i tri nedelje nakon bez sunčanja i solarijuma. Ukoliko pacijent koristi preparate koji sadrže Retinol u svom sastavu neophodo je da obustave upotrebu par dana pre tretmana.Kako se ponašati nakon tretmana?

Vreme oporavka je minimalno, svega par sati nakon do maksimalnih 24h. Crvenilo, peckanje i osećaj toplote nestaju u narednim satima posle tretmana. Kada se rešavaju problemi hiperpigmentacije dolazi do tamnije prebojenosti tretirane regije. Nakon nekog vremena ove regije će se oljuštiti a koža ispod njih će biti, mlada, glatka i sjajna.

Neophodno je koristiti SPF 50+ i do mesec dana nakon tretmana. Šminka se može naneti nakon par sati. Neophodno je izbegavati Vitamin c , preparate sa retinolom i voćnim kiselinama, direktno sunčanje i samopotamnjivanje.

PROCEDURU SPROVODI SERTIFIKOVANI LEKAR ZA IPL LUMECCA LASER!

 

 

 

 

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim tretmanima, akcijama koje je Dr Babović tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.