Uklanjanje seboroičnih keratoza laserom


Seboroične keratoze laser tretman keratoza

Uklanjanje seboroičnih keratoza


Uklanjanje seboroičnih keratoza laserskom metodom

Kako izgledaju seboroične keratoze i kako ih prepoznati?


Keratoze se mogu javiti na čitavnom telu, bez nekog pravila. Mogu biti samostalne ili u grupama. Najčešće se javljaju na trupu i leđima. Kada se nađu na vratu mogu biti sitne, tačkaste, multiple izrasline koje su uglavnom udružene sa bradavičastim promenama. Takodje, kada se nađu na licu mogu biti pojedinačne za koje se obično vezuju štetni UVA i UVB zraci kao faktor rizika u nastanku ovih promena. Kod žena se najčešće mogu videti grupisane, ispod dojki i na mestima pregiba kože. Uklanjanje seboroičnih keratoza laserom.

Promene su uglavnom nešto malo iznad nivoa kože, od svetlo braon do tamno braon boje, te se mogu pomešati sa mladežima. Iako su benigne i ne predstavljaju opasnost po zdravlje neophodna je pravilna i tačna dijagnostika od strane stručnog lica, lekara, dermatologa. Zbog toga naglašavamo važnost redovnog pregleda kože kako benigna keratoza ne bi zamaskirala neki veći problem, tumor kože ili potencijalno opasnu promenu.

Često ove promene mogu i da svrbe što je jedan od znakova ka usmeravanju dijagnoze seboroična keratoza. Češće se javljaju u starijem životnom dobu, posle 50.godine. Takodje, nasledni faktor ima značajnu ulogu za nastanak seboroičnih keratoza.

Uklanjanje seboroičnih keratoza

Uklanjanje seboroičnih keratoza laserom

Uklanjanje seboroičnih keratoza Irradia Miolift laserom tretman


Kada se bez razmišljanja treba javiti dermatologu?Ukoliko ste primetili novu promenu na vašoj koži, ukoliko ona naglo raste i menja oblik, svrbi ili se nalazi na mestu gde se stalno zakačinje ili povređuje garderobom, širi se, crveni ili je bolna na dodir.

Najčešće metode lečenja seboroičnih keratoza:
1. krioterapija, tečnim azotom koji blokira dalji rast.
2. Kiretiranjem
3. Radiotalasnom hirurgijom koja nakon destrukcije tkiva ostavlja minimalan ožiljak ili ga ne ostavlja uopšte zbog karakteristika keratoze koja se nalazi samo u površnom sloju kože.
4. Klasičnom hirurgijom ukoliko je keratotična promena u dodiru sa mladežom koji je potencijalno opasan gde se uradi ekscizija obe promene i preparat se pošalje na patohistološku analizu.

Sve savete i dermatološki pregled možete uraditi u našoj ordinaciji.

Budite sigurni u zdravlje svoje kože i sašuvajte vitalnost najvećeg organa.

 

 

 

 

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim tretmanima, akcijama koje je Dr Babović tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.