Lasersko uklanjanje crvenila i proširenih kapilara


Lasersko uklanjanje kapilara tretman metoda


Crvenilo i kapilari

Crvenilo lica predstavlja veliki estetski problem koji je dugotrajan i neprijatan za pacijenta. Dugo se crvenilo lica smatralo kao nerešiv problem, koji je narušavao kvalitet života. Međutim danas zahvaljujući savremenoj tehnologiji moguće je pomoći ovim pacijentima.

U ordinaciji dr Babović koristimo laser QuadroStarPro firme Asclepion Laser Technologies, koji danas važi za najmoderniju tehnologiju i nabolji izbor kada je u pitanju crveni kože.

Lasersko uklanjanje crvenila proširenih kapilara tretman metoda

Kandidati

Osobe koje imaju rozaceu, crvenilo kože lica ili tela pogodni su kandidati za tretman ovim laserom. Pre svakog tretmana doktor će Vas pregledati i ustanoviti Vaše indikacije.

Priprema - uklanjanje crvenila i proširenih kapilara

Pre obavljanja procedure kožu je neophodno očistiti i osušiti, ukloniti šminku, kreme, ulja… Neophodno je da dve nedelje pre tretmana kožu ne izlažete sunčevoj svetlosti ili solarijumu.

Lasersko uklanjanje crvenila i proširenih kapilara tretman metoda


Tok zahteva

Tokom laserskog tretmana uklanjanja crvenila kože, svetlost se pretvara u toplinu i krvni sud se zatvara i nestaje. Tečnost koja okružuje krvni sud ne absorbuje svetlost, tako da ne postoji mogućnost okolnog oštećenja tkiva.

Oporavak

Neposredno nakon tretmana tretirano područje biće crveno i upaljeno. Hladne obloge se mogu naneti na tretirano područje kako bi Vam bilo prijatnije. Već tokom idućeg dana većini pacijenata koža se potpuno smiri i moguće je nanositi šminku. Potrebno je izbegavati direktno izlaganje sunčevim zracima i solarijumu najmanje 10-15 dana nakon tretmana.

Mere opreza

Propratne očekivane promene koje se javljaju su crvenilo i blago oticanje koji prolaze u roku od 24- 48h. Ređe nuspojave su pigmentaija, bubrenje i pojava krustica, koje mogu trajati nekoliko dana. Obavezna je upotreba SPF 50 zaštitne kreme minimum 10 do 15 dana.

 

 

 

 

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim tretmanima, akcijama koje je Dr Babović tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.