Uklanjanje kondiloma bradavica radiotalasima tretmani


Najefikasnija terapija uklanjanja kondiloma - Radiotalasna hirurgija
BRZO, BEZBOLNO, TRAJNO I BEZ OŽILJAKA!
Zakažite Vaš termin na broj telefona
0608413513
Skidanje Uklanjanje kondiloma bradavica radiotalasima tretmani

Kondilomi su bradavice koje se pojavljajuju na genitalijama kod muškaraca i žena, a nastaju zbog HPV virusa. U ovom tekstu ćemo vam opisati šta su i kako izgledaju kodilomi. Tu su i dijagnostika, različiti tretmani skidanja i uklanjanja. (Uklanjanje skidanje kondiloma bradavica radiotalasima tretmani)


Zašto se kondilomi skidaju?

Kondilomi nisu retka pojava. Humani papiloma virus širi se seksualnim putem i zbog toga treba da se skinu što je pre moguće. Druga stvar je što oni nikako ne izgledaju lepo na koži, jer su to izrasline koje su drugačije od kože, po veličini, strukturi, obliku.

- Uklanjanje kondiloma kod žena treba raditi i u trudnoći, šta više, veoma je preporučljivo, da beba prilikom rođenja ne bi nasledila virusne bradavice.
- Polne bradavice (kondilomi) kod muškaraca pojavljaju se na samom polnom organu, a mogu se proširiti i po koži.

Kondilomi mogu biti vrlo neprijatni i mogu se kidati, krvariti i svrbeti. Iako mnogi ljudi pokušavaju da ih odstrane prirodnim putem, taj proces iziskuje vreme, a rezultati nisu garantovani kao kod hirurških metoda.

Iz tog razloga, mnogo bolji izbor je da se poseti lekar, i da se uz detaljnu konsultaciju odredi koja metoda je najbolja za pacijenta i koja će moći da ga u potpunosti izleči.

HPV virus koji uzrokuje kondilome je opasan po zdravlje i treba da se leči. On doprinosi riziku za pojavu karcionoma grlića materice kod žena i pojavu raka kod muškaraca na anusu i penisu. HPV virus povećava šansu za pojavu karcinoma za 17%.

Skidanje uklanjanje kondiloma bradavica radiotalasima tretmani

Uklanjanje kondiloma bradavica radiotalasima tretmani

Uklanjanje skidanje kondiloma bradavica radiotalasima


Koje metode lečenja kondiloma postoje

Odstranjivanje kondiloma može da se obavi sledećim metodama:

- Uklanjanje kondiloma uz pomoć radio talasa (radiotalasna hirurgija)
- Skidanje kondiloma laserom (laserska hirurgija)
- Odstranjivanje kondiloma hirurškim putem
- Smrzavanje genitalnih bradavica korišćenjem tečnog azota (krioterapija)

Skidanje Uklanjanje kondiloma bradavica radiotalasima tretmani


Radiotalasno uklanjanje kondiloma

Kondilome je najbolje odmah odstraniti. Oni su estetski neprihvatljivi, i to je najčešći razlog za njihovo uklanjanje. Osim ovog razloga, tu je i zdravstveni aspekt. Kondilomi mogu da se prošire neverovatnom brzinom, a prenose vrlo lako mešu partnerima. Zato je jako važno da oni sklone sa kože što je pre moguće!

Radiotalasno uklanjanje kondiloma pokazalo se najefektivnija metoda lečenja i zato je čest izbor pacijenata. 97% pacijenata je uspešno i trajno otklonilo kondilome na ovaj način, dok su druge metode manje uspešne nego radio talasi.

Talasi koji se koriste u ovoj metodi su niske temperature, što obezbeđuje da tkivo ostane zdravo i da se neće oštetiti. Ova metoda je najbezbednija što se tiče okolnog tkiva, svaka druga može značajno više da utiče na zdrava tkiva.


Prednosti

Ova intervencija garantuje otklanjanje svih kondiloma odjednom, iz prvog puta. Ceo proces traje samo nekoliko minuta. Anestezija je lokalna i dolazi u obliku kreme, nanosi se na mesto na kome su kondilomi zahvaćeni.

Iskstva pacijenata dokazuju da je ova metoda najbolja za lečenje kondiloma jer garantuje sigurne rezultate, nema krvi, nema bola, a oporavak je gotovo trenutan. Pacijent može da nastavi sa svojim svakodnevnim aktivnostima već po završetku otklanjanja kondiloma radio talasima.

Prednost radiotalasa je u tome što je ova metoda otklanjanja kondiloma vrlo precizna i zbog toga sam oporavak traje vrlo kratko, nema propratnih neprijatnosti, krvarenja, i nelagodnosti.

Takođe, pacijent ne mora da brine o koncima, ali ni o ožiljcima, jer ožiljci na licu i telu ne ostaju posle primene radiotalasa!


Uklanjanje kondiloma radiotalasima

Skidanje uklanjanje kondiloma laserom

Skidanje kondiloma uz pomoć lasera može da pomogne i muškarcima i ženama. Laserom se uklanja najveći broj kondiloma koji su na površini i koji su spremni da za sklanjanje. Posle ovog zahvata, obavezna je kontrola koja će se obaviti za sve nedelje.

Ukoliko se na toj kontroli utvrdi da su kondilomi prisutni, obaviće se još jedan, dodatni zahvat. Ovaj proces je obavezan, jer u tom periodu, kondilomi mogu ponovo da se pojave na površini.

Skidanje kondiloma laserom pokazalo se kao efikasno, jer se ovom metodom otklanja veliki broj kondiloma, a kada se svi odstrane, u većini slučajeva više se nikada ni ne vraćaju ponovo.


Prednosti

Lečenje kodiloma laserom daje pozitivne rezultate i gotovo je bezbolno. Radi se pod anestezijom, koja je lokalna i koja obuhvata samo mesto na kome su se kondilomi pojavili. Kod laserskog lečenja bradavica, one se uništavaju u korenu, a tkiva će se oporaviti i regenerisati za manje od dva meseca.

Lasersko uklanjanje bradavica je za pacijenta komforno i ugodno, neće osetiti bol i neprijatnost, a sve će se završiti za nekoliko minuta, u zavisnosti koliko je kondiloma prisutno na koži.

Još jedna prednost laserskog lečenja je u tome što je potpuno bezbedan za trudnice. Kondilomi su čest slučaj u trudnoći, jer je telo podložnije infekcijama i virusima, zbog oslabljenog imuniteta. Kada se pojave, kondilomi imaju tu sposobnost da se šire i da se povećavaju.

Ukoliko trudnica tokom prirodnog porođaja ima kondilome, postoji mogućnost da beba dobije HPV virus. No, bebama se najčešće bradavice javljaju u grlu, u obliku belih i crvenih tačkica. Kako ne bi dolazilo do bilo kakvog rizika prilikom porođaja, trudnicama se i preporučuje da otklone kondilome pre nego što dođe vreme da se porode. Laser ne može da šteti, i on može da sačuva zdravo tkivo.

Laserskim uklanjanjem kondiloma skida se samo izraslina i ne oštećuje se tkivo koje je zdravo.

Kod muškaraca i žena, kondilomi se razlikuju po strukturi, veličini i obliku. Zajedničko za jedne i za druge jeste to što laser važi za metodu koja će im trajno rešiti problem koji je nastao pojavom bradavica.


Rizici

Svi zahvati sa sobom mogu da nose i određene posledice koje nisu dobre. Može se javiti krvarenje na koži, a ranice mogu da se upale, budu crvene. Ovo stanje je prolazno i veoma je retko. Rešava se oblogama i redovnim čišćenjem kože na kojoj su bili prisutni kondilomi.

Ranicu će brzo zarasti, a propratni sekret je normalna pojava. Treba izbegavati korišćenje ulja i pudera na tom mestu, bitno je da bude čisto i suvo. Takođe, lekar će odrediti kakve obloge treba stavljati, kako bi se ranice što brže zacelile. Brzina zarastanja zavisi od toga koliko su kondilomi bili duboko u koži.


Hirurško skidanje kondiloma

Hirurško odstranjivanje kondiloma izvodi se u slučaju većih promena na koži. Ova metoda podrazumeva da se kondilomi na vagini, anusu ili penisu seku skalpelom.

Ova metoda se najčešće radi usled ponovnog pojavljivanja kondiloma, a radi se i kada su kondilomi mnogo rašireni i kada su baš uvećani. Hirurško otklanjanje kodiloma u tim slučajevima može da pomogne pacijentu i da iz prvog puta reši u potpunosti nastali problem.

Što se tiče oporavka, pacijenti mogu da se vrati svojim aktivnostima nakon tri dana. Za potpuni oporavak treba i do mesec dana. Moguće je da ostanu manji ožiljci na koži nakod zaceljivanja rana.

Nus pojave koje se mogu dogoditi jesu povišena temperatura tela, gnoj koji ima neprijatan miris ili žutu boju može ukazati na infekciju, krvarenje koje se ne zaustavlja i traje duže od nedelju dana, kao i bol koji ne prolazi i ne može da se izdrži. Sve ove pojave treba odmah da se prijave lekaru, kako bi se odredila adekvatna terapija i kako bi se što je pre moguće, bilo koja od ovih nus pojava otklonila u najkraćem roku.

Posle operacije, treba da se izbegava seksualni odnos narednih mesec dana, dok rane potpuno ne zacele. Može se desiti da rane zacele i ranije, a to zavisi od veličine područja koja je bilo pod sanacijom.

Iako operacije može da bude efikasna, kondilomi se ponovo mogu vratiti. Posle bilo koje intervencije važno je da se radi na ojačavanju imunog sistema, kako bi se izbeglo ponovo dobijanje kondiloma. Takođe, bitno je i da se pregledaju oba partnera, kako bi se ustanovilo da li je ovaj drugi zaražen.


Krioterapija

Krioterapija podrazumeva korišćenje tečnog azota za smrzavanje kondiloma.

Lekar nanosi na obolelo mesto tečni azot, na sam kondilom i oko njega. Posle toga, čeka se da se tkivo odmrzne. Ako je potrebno, tkivo se ponovo zamrzava i odmrzava. Teško je reći koliko je vremena potrebno da se otklone svi kondilomi, jer to zavisi od veličine i broja kondiloma.

Krioterapija efikasna je za manje kondilome koji nisu mnogo rašireni po koži. Ako su kondilomi rašireni, savetuje se primena neke druge metode otklanjanja kondiloma koja bi bila efikasnija i bolja za pacijenta.

Nekad se sve može obaviti odjednom, a nekad su potreba i do tri tretmana. Tokom tretmana prisutan je osećaj peckanja, a on može da varira od blagog do jakog. Za potpuni oporavak potrebno je oko 3 nedelje, a posle tretmana moguće je da mesto na kome su se odstranjivali kondilomi bude nadraženo i vrlo osetljivo.

Kondilomi treba da otpadnu prirodnim putem i ne treba da se diraju. Moguća je pojava rana i plikova. Takođe, mogući su i otoci i bol. Komplikacije poput povišene temperature, sekreta i bola koji traje su moguće i bitno je obratite se doktoru usled njihovih pojava.

Savetuje se izbegavanje seksualnih odnosa.


Zaključak

Kondilome je važno odstraniti čim se pojave na koži, kako se stanje ne bi dodatno komplikovalo, i zbog zdravstvenog i zbog estetskog aspekta. Naša dermatološka ordinacija u Beogradu nudi mogućnost da se kondilomi uklone na lak, bezbedan i siguran način. Metode uklanjanje kondiloma u Anti aging centru Dr. Babović omogućavaju trajno uklanjanje kondiloma zahvaljujući vrhunskoj hirurgiji i sjajnim metodama. Radiotalasi koji se primenjuju u klinici Dr. Babović pružaju garantovane rezultate!

 

 

 

 

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim tretmanima, akcijama koje je Dr Babović tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.