Lasersko uklanjanje strija tretmani kože


Lasersko uklanjanje strija metode bez operacije


Bilo da su se pojavile na stomaku, grudima ili nogama, strije izgledaju izuzetno neatratktivno. Anti-aging centar Dr Babović sa uspehom će otkloniti strije sa vašeg tela najefikasnijim i najmodernijim tretmanima.

Predstavljamo vam sve informacije koje vas zanimaju i razjašnjavamo dileme koje vas muče, a tiču se tih ružnih strija koje vam već dugo smetaju i razmišljate na koji način možete da ih uklonite, jednom za sva vremena.

Tretmani protiv strija

​U anti-aging centru Dr Babović koriste se dva tretmana za uklanjanje strija:

- Forma tretman
- Mezoterapija tela

Osim ovih metoda, mogu se otkloniti i drugim metodama, kao što su:

- Hemijski pilinzi
- Tretmani laserom
- Hirurške metode
- Karboksiterapija
- Tretman dermarolerima
- Mikrodermoabrazija
- Radio talasi

Lasersko uklanjanje strija tretmani kože metode bez operacije

Lasersko uklanjanje strija tretman


Forma tretman za uklanjanje

Mi uvek biramo ono čime ćete vi biti zadovoljni, i to posle prvog tretmana. Važno je da se razlika vidi odmah, zato što ste predugo razmišljali o strijama, sakrivali ste ih ispod odeće i niste se osećali prijatno kada ih vidite na svojoj koži.

Forma je kožni tretman čiji je cilj da stimuliše tkiva, jednako i dovoljno duboko, tako da može da reši probleme koji vas muče već godinama. Uz pomoć radio frekvencija, ovaj aparat na jedinstven način emituje talase koji zagrevaju duboke slojeve vaše kože.

Posle nekoliko tretmana vaša koža biće podmlađena i vidno zategnuta. Uklanjanje strija više ne mora da bude daleki cilj, jer nam je savremeno doba podarilo fantastične aparate koji mogu da otklone strije na nogama, stomaku i grudima. Kako se rešiti strija, pitanje je koje nas je dugo sve mučilo, ali srećom, danas imamo odgovore koji mogu da sa našeg tela sklone mnoge nedostatke.

Ono što je zanimljivo jeste da za uklanjanje strija Forma metodom, treba da odvojite oko sat vremena. Toliko vam treba da odgledate omiljenu seriju ili spremite obrok. Ne morate da odvajate dane kako biste odradili ovaj tretman, jer je sve vrlo brzo i jednostavno. Još jedna prednost jeste što nema oporavka.

Lasersko uklanjanje strija tretmani kože metode bez operacije

Prednosti

Moći ćete da se vratite svakodnevnim aktivnostima čim završite tretman, nećete morati da ležite i neće biti neugodnih bolova. Pritom, Forma je bezbedan i siguran tretman, tako da ne morate brinuti o eventualnim nuspojavama. Maksimalna temperatura koja se dostiže jeste 43C, a ona se smatra za sigurnu, u svim slojevima kože.

​Ako se pitate da li je Forma za vas, odgovorićemo vam detaljno. Nije važno koliko godina imate, da li ste muškarac ili žena. Dovoljna je vaša želja da uklonite strije sa grudi, stomaka, bedara ili zadnjice. Ukoliko vam se ne sviđa ideja da se podvrgnete hirurškom zahvatu zbog strija, onda je Forma idealna za vas i vaše telo.

​Osim za uklanjanje strija, Forma može da vam ukloni bore sa lica, vrata i dekoltea, „smejalice“ ali i duboke bore. Forma Plus je namenjena za tretiranje nedostataka na telu, jer je koža drugačija nego na licu, pa se ovaj dodatak koristi kako bi se na lak način otklonite uporne strije.

Najčešće pitanje koje nam pacijenti postavljaju jeste da li je ovaj tretman bolan. Osećaj tokom tretmana je prijatan i nećete osetiti bol. Biće na tretiranom delu crvenilo, ali je ono prolazno i trajaće samo sat ili dva nakon završetka Forma tretmana.

​Potrebno je oko 5-6 tretmana kako bi se dobili definitivni rezultati i podmlađena, glatka i nežna koža. Tretmani se rade jednom nedeljno. Neke strije se mogu ukloniti i za manje tretmana, možda će vam trebati 3 ili 4, doktor će vam to reći na pregledu. Bilo bi dobro da posle toga jednom godišnje dođete na tretman koji će održavati postignute rezultate.

Uklanjanje strija kože bez operacije

Iskustva - Lasersko uklanjanje

​Tatjana nam je ispričala svoje iskustvo u borbi protiv strija:

​„Dobila sam strije na stomaku tokom trudnoće. To je problem mnogih majki, samo što neke obožavaju svoje strije, a neke ne mogu da ih podnesu. Ja nisam mogla da prihvatim da mi je ceo stomak zahvaćen crvenim prugama, i nakon porođaja, to mi je bio još jedan problem o kome sam neprestano razmišljala.

Teško je navići se na novo telo, nove kilograme i novu situaciju. Sve mi je delovalo preteško, a te crvene strije su me svakoga dana opiminjale. Moje samopouzdanje bilo je skrhano. Vreme je prolazilo, i pored svih obaveza oko bebe, ja nisam uspevala da se preterano brinem o svom telu.

​Strije se nisu gubile, iako sam ih mazala. Bila sam očajna, jer mi se nikako nije svidelo to što vidim. Imala sam jaku želju da ih se rešim i da one konačno nestanu sa mog stomaka. Odlučila sam se za Forma tretman i oduševljena sam rezultatima. Ukupno sam uradila 6 tretmana, a moj stomak danas izgleda mnogo bolje i lepše. Mnoge strije su otklonjene, a ostalo je još par koje su jedva vidljive.

​Savetujem svim mamama da posete klinku Dr Babović i da se prepuste ljubaznom i stručnom timu. Ne morate više da brinete oko strija, one mogu da se uklone lako i brzo. Više nikome ne mora da bude samopouzdanje narušeno zbog ružnih strija!“

Mezoterapija protiv strija

​Sigurno ste čuli za mezoterapiju, ali možda niste znali da je ona odličan borac protiv strija. Uklanjanje strija nikada nije bilo lakše nego danas, pa što to ne bismo iskoristili?

​Mezoterapija služi za brisanje godina. Koristi se i za otklanjanje bora, uklanjanje podočnjaka, idealna je kao tetman protiv strija.

Ako se plašite noža, ovaj tretman će vam se jako svideti. Ovaj tretman je baš tražen i ne pita za godine. U vašu kožu ubrizgaće se prirodni sastojci koji su neophodni za obnavljanje strukture i za regenerisanje ćelija.

​Ova metoda je sigurna i sasvim bezbedna. Pritom, nema bola, a nije ni potrebno vreme za oporavak. Mezoterapijom se u kožu stavljaju vitamini ( K, A, C, E i B), kao i minerali i kiseline, poput hijaluronske. Finim, tankim iglicama ova čarobna smesa se ubrizgava u kožu, pa se time nadoknađuje izgubljeni kolagen i elastin.

Koža postaje zategnutija, nahranjenija i bolje prokrvljena. Čitav tonus kože se poboljšava, a strije nestaju, jer koža dobija sve ono što je vremenom izgubila. Kakav će koktel biti za vaše strije odrediće specijalista, jer će prvo da pregleda u kakvom je stanju vaša koža i šta joj je sve potrebno kako bi se obnovila.

​Mezoterapija namenjena je i muškarcima i ženama. Žene se češće odlučuju za otklanjanje strija sa tela ovom metodom i iskustva su pozitivna! Strije se smanjuju, a mogu i da nestanu. Tkivo koje se tretira postaje jače i otpornije.

​Tretman traje oko pola sata, a krajnje rezultate videćete za mesec dana, jer je toliko potrebno da se koža potpuno obnovi. Tretman se ponavlja nekoliko puta nedeljno, svakih nedelju dana. Doktor će vam reći koliko je tretmana potrebno da se strije sklone sa vaše kože.

Prednosti

Prednost mezoterapije je u tome što nema posebnog oporavka, tako da ćete moći da posle tretmana nastavite sa svojim aktivnostima. Ipak, postoje stvari kojih treba da se klonite. Nemojte ići u solarijum i nemojte biti na suncu, bar narednih nedelju dana. Takođe, iz upotrebe treba da izbacite aspirin u tom nedeljnom periodu.

​Vest koja će vas oduševiti jeste da je zapravo uklanjanje strija sa kože trajno! Vašoj koži se vraća sjaj i čvrstina, njen tonus biće popravljen, a strije se neće vratiti. A ako ste voljni da radite još neke tretmane, kao što su liposukcija, hemijski pilinzi ili tretman sa hijaluronima, ne brinite, slobodno možete da kombinujete tretmane i da se sredite od glave do pete.


Iskustva

​Jasmina je sa nama podelila iskustvo sa mezoterapijom, koje vam može biti od koristi, ukoliko razmišljate da li je ovaj tretman dobar za vas:

„Problem sa strijama imam još iz doba puberteta. Moja kilaža često je varirala. Jedno vreme sam bila gojazna, a onda sam naglo smršala više od 10 kilograma. Bio je to šok za moje telo. Na licu su se pojavili podočnjaci, bore, a na telu duboke strije.

​Razumem da se to desilo zbog rastezanja kože, ali u tim trenucima nisam mislila na kožu, mislila sam samo kako da izgubim te kilograme. Nisam koristila nikakve kreme, i možda je to bila greška, ali moje strije su iz crvene faze brzo prešle u belu.

​Kada sam imala stabilnu kilažu, kada sam počela da jedem zdravo, i da vežbam redovno, više sam pažnje obraćala na to kako izgleda moja koža. Bele strije imala sam na kukovima, butinama i zadnjici. I da vam kažem iskreno, bilo ih je zaista puno.

​Mezoterapija je za mene bila pravo otkrovenje, jer sam imala snažnu želju i cilj da ih savladam i da dovedem svoju kožu u red. Ovi tretmani hrane kožu i posle njih ona postaje meka na dodir, baršunasta i izgleda kao nova. Koža se obnavlja, a bele strije postaju jedva vidljive.

Zadovoljna sam rezultatima i nadam se samo da ću istrajati u stabilnoj kilaži i da neću ponovo doći u situaciju da se strije stvore na telu. Ovi tretmani su čarobni! Ipak, odgovornost je nama da te fantastične rezultate i zadržimo“.

Lasersko uklanjanje strija tretmani kože metode bez operacije

Šta su strije i kako nastaju?

Kao što vidite, lako se možemo rešiti strija uz Forma tretman ili Mezoterapiju, ali je važno da shvatimo šta su zapravo strije i zašto one nastaju, kako bismo u budućnosti mogli da ih sprečimo da se pojave na našoj koži.

​Strije se pojavljuju kao linije na koži, nekad su deblje, nekad tanje, ali jedno je sigurno- primetićete ih jer se one razlikuju od teksture kože. Ne izgledaju ni malo lepo i uvek sa jednom dođe još par njih. Teško je prihvatiti novonastalu situaciju, jer koža na tom delu telu postaje drugačija. Njih uglavnom krijemo ispod odeće, ali kada smo bez odeće ili na plaži, strije je nemoguće sakriti.

​Strije su rezultat istezanja kože. Vezivno tkivo može da pukne i da dođe do oštećenja. Strije nam ostaju kao ožiljci koje nosimo do kraja života, jer one neće nestati same od sebe.

​Pre nego što se trije ocrtaju na koži, taj deo može da vas svrbi, da se zateže. Osetićete da se nešto menja, a onda ćete i primetiti linije u ljubičastoj, smeđoj, ili crvenoj boji. Evo zašto se ove linije javljaju na koži:


Nedostatak kolagena

uzrokuje pojavu strija u bilo kom dobu. Kolagen je prirodni materijal koji našu kožu čini lepom, zategnutom, glatkom, i elastičnom. Kada je prisutan njegov nedostatak, pojavljuju se strije. Telo prirodno vremenom razgrađuje kolagen i traži od nas da ga na neki način nadoknadimo, prirodnim putem ili kroz mezoterapiju.


Stres je uzrok promena na koži

Kada smo često pod stresom, naša nadbubrežna žlezda se aktivira i proizvodi hormon zvan kortizon. Taj hormon utiče na opadanje elastičnosti kože, te je koža podložnija pojavi strija.Trudnoća

U trudnoći strije nastaju veoma često. U drugom stanju, koža se širi, i nemonovno je da nastanu strije. Mogu nastati bilo gde na telu, mada su u ovom slučaju najčešće na stomaku. Mnogo žena prve strije dobije u trudnoći, pa se mame često odlučuju na tretmane, kako bi obrisale ove ožiljke sa kože.Težina

Kada se gojimo i mršavimo, naše telo se menja, ali i hormoni rade po svome. Čest razlog za dobijanje strija jeste upravo naglo gojenje ili naglo mršavljenje. Čak i u pubertetu, strije se mogu pojaviti, kada je prisutan nagli rast kod tinejdžera.Genetika

Ništa manje nije važna genetika, od koje ne možemo da pobegnemo, ma koliko god se trudili da neke stvari držimo pod kontrolom. Ako je neko od vaših roditelja imao strije, možete ih očekivati i na svom telu u nekom životnom periodu.

Lasersko uklanjanje strija tretmani kože metode bez operacije

Ko je najpodložniji pojavi strija?

Kao što je celulit, tako su strije večita ženska tema. Ipak, treba da znamo, da ih imaju i muškarci. U manjoj meri, ali ih imaju.

Žene se suočavaju sa strijama najviše u trudnoći, ali njih možete dobiti u pubertetu, i tokom života. Značajnu ulogu igru kakav vam je kvalitet kože, ali i činjenica da li ste naglo smršali ili se ugojili.


- Adolescenti imaju velike šanse da dobiju strije na telu zbog rasta i razvoja.

- Muškarci dobijaju strije, posebno ako se u adolescetnom dobu bave sportom ili naglo porastu u određenom periodu.

- Čak 90% trudnica je dobilo strije nakon porođaja.

- I muškarci i žene mogu dobiti strije tokom godina ako je u organizmu prisutan nedostatak kolagena, ukoliko im je koža osetljiva i tanka, podložna ožiljcima.

- Mršavljenje i gojenje jesu najlakši put za dobijanje strija.

Koje vrste strija postoje?

Što se tiče vrsti strija na telu, možemo da imamo:

- Starije strije (bele)
- Mlade strije (crvene)

Bele strije

​Nastaju razvlačenjem i rastezanjem kože. Kada se koža rasteže tokom dužeg vremenskog perioda, dolazi do pucanja, te tako ostaju ožiljci na koži u vidu neravnina. Kada strije postanu bele, znači da je koža već duže vreme bila rastegnuta i u ovom slučaju, kreme vam neće mnogo pomoći.

​Mezoterapija je odlična za bele, starije strije jer može da ih smanji, tako da one postanu manje vidljive, jer ćete na ovaj način nadoknaditi kolagen koji je neophodan za obnavljanje kože. Mnogi misle da je već kasno kada strije pobele, ali to nije istina.

​Uz tretmane i upornost, moći ćete da umanjite strije, a možda i skroz ih da izbledite, u zavisnosti od kvaliteta kože.


Crvene strije

​Zovemo ih još i mlade i one su prvi znak pucanja kože. Kako vreme prolazi, one postaju bele, pa su sve teže za rešavanje. Ako su vaše strije crvene, to je znak da treba što pre da počnete sa lečenjem, jer je najbolje da ih sklonite sa tela dok su još mlade i sveže.


Prirodne metode i kreme za uklanjanje strija

​Postoje i kreme i prirodne metode sa kojima možete pokušati da se rešite strije, ali ne možemo da vam kažemo da ćete uspeti. Kreme koje su napravljene protiv strija sadrže sastojke koji neguju kožu i deluju na površinu same kože (prvi sloj).

​Naići ćete i na kreme koje obećavaju i da ćete uspešno otkloniti celulit i strije, jednim mahom. Istina je da kreme nisu dovoljne da se rešite upornih strija koja su se pojavile ili su već godinama na vašim nogama, stomaku ili butinama.

​Kreme svakako mogu da poboljšaju cirkulaciju i da vrate koži elastičnost, ali kada su strije u pitanju, koži je potrebno nešto jače, a sve što joj treba, sklopljeno je u našim tretmanima.

​Kreme mogu da budu odlično rešenje za prevenciju strija, ali niko ne može da garantuje da vam se one neće pojaviti u nekom periodu života.

Lasersko uklanjanje strija tretmani kože metode bez operacije

Zašto je bolje tretman nego kreme?

​Tretmani daju trajne rezultate, dok kreme imaju efekta samo dok ih uporno mažete.

​Svakako preporučujemo da koristite kreme posle tretmana koje u sebi imaju vitamin C (odličan je sa vezivanje kolagena), koje imaju hijaluronsku i glikolnu kiselinu, vitamin E, ili kao prevenciju, ukoliko vam se strije nisu pojavile na koži.

​Tretmani koji se rade u klinici Dr Babović obezbediće vašoj koži sve što je potrebno da se obnovi i regeneriše, te će tako na jednostavan i sasvim bezbedan način, strije biti prošlost.

​Malo je reći koliko zadovoljnih klijenata je sada ponosno na svoje telo, nakon tretmana protiv strija. Najlepše od svega jeste osmeh nakon dobijenih rezultata, ali i samopouzdanje koje se ponovo vratilo, baš tu, na našoj klinici.

 

 

 

 

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim tretmanima, akcijama koje je Dr Babović tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.