Anti age tretmani i strah od promene na bolje

- U današnjem svetu, draga moja, vlada kult mladosti i lepote, više nije na ceni prirodan izgled – uzdiše moja koleginica Katarina, dok ispijamo kafu u omiljenom bistrou preko puta firme.

Evo je, pomislih, opet započinje sa žalopojkama kako niko neće ni da je pogleda a kamoli da joj priđe i pored tolikih kvaliteta. Žena-zmaj, borac, lafica, sve to Katarina nesumnjivo jeste. Uspešna i sposobna, takođe. Ali, u svojoj četrdeset drugoj izgleda kao da joj je deset više, s izraženim borama oko usta, mrežom finih nabora oko očiju i s suboko usečenim “štraftama” između obrva.

- Reci iskreno, šta mi fali? - po ko zna koji put izgovara pitanje na koje me uvek “zasvrbi” jezik. Ne upuštam se u raspravu ni kada podrugljivo konstatuje da sam opet nešto “radila” na licu i da više ne ličim na sebe, no, ovoga puta sam progovorila... Prosto sam morala.

- Ženo, tvoj najveći problem je u tome što imaš pogrešan stav. Ako ćemo o kultu mladosti i lepote, to postoji od kada postoji čovek. Ajde da se malo prisetimo istorije, od Nefertiti, preko Kleopatre, do madam Pompadur... Šta su te žene sve činile da ostanu što duže mladolike! U to vreme baš i nije bilo mnogo opcija, koristile su najbolje od svega što je tada postojalo, kupale su se u mleku, mazale se eteričnim uljima, lekovitom glinom i sokom aloje, radile piling grubim ubrusima... Da su imale ovo što je nama danas na raspolaganju, misliš da bi ostale na tim svojim špecijama? Naravno da ne bi, uzele bi ono što je bolje!

Vidim da u Katarini ključa, znam šta sledi, sarkastično će mi reći da živim u iluziji ako mislim da mogu povratiti mladost i da je starenje bolest za koju nema leka. Spremno sam joj uzvratila:

- Ko je rekao da želim da izgledam kao da mi je dvadeset manje? Ne, draga, samo želim da budem četrdesetpetogodišnja žena koja izgleda odlično. U tome je poenta. I učiniću sve da tako ostane, za razliku od tebe koja očajnički braniš i zastupaš takozvani “prirodni izgled”, koji je, zapravo, izgovor za nečinjenje. Ti si se, draga moja, prepustila i zapustila, deluješ kao nezadovoljna i nesrećna žena. Smeta ti starenje, jer da je drugačije, ne bi ga tako često pominjala kao uzrok svih svojih jada i nevolja. A opet, nemaš hrabrosti da nešto promeniš, da bar pokušaš.

Ćutala je gledajući me onim svojim veliki očima, uokvirenim sitnim borama koje prosto vape za fenomenalnim tretmanom Forma, fenomenalnim tretmanom koji bi joj dobro došao i za duboke”smejalice” oko usana i “štrafte” između obrva zbog kojih deluje namršteno i odbojno.

Umorna i opuštena koža na Katarininom licu dušu je dala za prp tretman, moju omiljenu proceduru koja tako lepo zateže, osvežava i podmlađuje kožu, ne samo na licu, već i na vratu i dekolteu, čak i na nadlaktici, stomaku i kolenima. To bi bilo za početak, kasnije može mezoterapija, pa hijaluronski fileri da malo popravi oblik usana i lica. Baš bih volela da pomognem svojoj dragoj koleginici, zaista mi je stalo do toga da se bolje oseća, da samoj sebi, a samim tim i drugima, deluje lepše, privlačnije i mlađe.

Mislim da to i neće biti tako teško...

 

Teme
Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim tretmanima, akcijama koje je Dr Babović tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.Felix Travel    Eta Turs    Falcon Travel     Selidbe Beograd    Dakom Style    Bg Linkovi    Raskrsnica    Sajtovi    Prezentacije    Web Adresar