Nega lica u letnjem periodu - Dr Babović

Da li se i vi osećate kao da vas je sunce ove godine iznenadilo?

Tople zimske stvari lako zamenismo haljinicama, košuljama, sandalama… Naše telo će se lako navići na promenu temperature i na sunčevo zračenje, čak nam i prija posle dugo vremena provedenih kod kuće, zar ne?
Kako ćemo našu kožu pripremiti za ovu temperaturu? Kako ćemo je zaštititi i kako će dočekati zimu bez oštećenja i dehidriranosti?

Leti važi jedno pravilo - manje je više!

Što manje proizvoda na kožu tokom celog dana i Vaša koža će biti više zahvalna.
priuštite svojoj koži ritual nege, a ona će Vam vratiti, blistavim, svežim i ujednačenim tenom.

Kako treba da izgleda kućna nega?

Ujutru
1. Umite kožu mlakom vodom sa penom za čišćenje lica,
2. nanesite miceralnu vodu, koju je takođe neophodno isprati.
Ova dva koraka su sasvim dovoljna za čišćenje lica.

Leti su Vam potrebne lagane hidrantne kreme i serumi pa Vam predlažemo serum sa dodatko vitamina C. Utapkajte ga i pustite da upije.

Sve što Vam treba kao dnevna krema i što je obavezno u ovom periodu jeste krema sa zaštitnim faktorom. Neka ona bude uvek 50+. Takođe, možete je kombinovati sa nekom laganom toniranom kremom ili sa BB i CC kremama.

Trudite se da ne stavljate masne i jake kreme kao i teške pudere.

Čak i ako ste navikli na masnu kremu tokom zimskog perioda pokušajte sada sa hidrantnom par dana i osetićete razliku.

Zbog pojačanog lučenja lojnih žlezda Vaša koža će biti leti dodatno masna tako da bi jake kreme ovo još dodatno potencirale.

Tokom dana ukoliko pretežno boravite na otvorenom naš savet je da nanošenje zaštitnog faktora ponovite još 2-3 puta, naaročito u periodu od 11-17h. Ukoliko vam je posao kancelarijski i u zatvorenom prostoru dovoljno je da samo uz jutarnju negu nanesete kremu sa SpF.

Uveče, još jednostavnije! Umijte se mlakom vodom i dodatno očistite miceralnom koju ćete isprati. Veoma je važno da se uveče koža dobro opere i očisti, od šminke i svih zagađenja sa kojima je u kontaktu ceo dan. U večernjoj nezi ponekad možete staviti serum ili fluid, a zatim laganu kremu. ponekad, ukoliko vam je koža masna treba pustiti da prenoći samo očišćenu i bez dodatnih krema i seruma. Ukoliko je suva serum ili fluid će joj veoma prijati.
Za sve savete možete se obratiti našem timu koji će vam dati adekvatnu kozmetiku po tipu vaše kože.

Zlatno pravilo letnjeg perioda je čista, umivena koza i na nju nanet zastitni faktor.
Ukoliko ste skloni flekama dodajte neki šešir ili kačket i čuvajte se za vreme najvećeg zračenja.
Ukoliko želite jaču i dodatnu hidrataciju kao i dubinsku ishranu kože koja će biti spremna za leto tim naše ordinacije Vas čeka u odličnom raspoloženju.
Odradite mezoterapiju, biorevitalizaciju, terapiju plazmom, i nahranite lice nekim od naših savrsenih tremana.

Više o ovim tremanima pogledajte na
Mezoterapija
Prp
Tretmani lica

 

Teme
Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim tretmanima, akcijama koje je Dr Babović tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.Felix Travel    Eta Turs    Falcon Travel     Selidbe Beograd    Dakom Style    Bg Linkovi    Raskrsnica    Sajtovi    Prezentacije    Web Adresar