Šta je celulit i kako ga se rešiti?

Celulit - Kako ga se rešiti


Ukoliko ste primetili neprijatne neravnine na koži, možete biti sigurni – imate problem sa celulitom.
Celulit predstavlja promenu na koži, koja se najčešće javlja u predelu bokova, butina i zadnjice. Nastaje kada se masne naslage talože, upale i zadržavaju u vezivnom tkivu kože, ostavljajući neravnomerno raspoređene neravnine na koži. Sa ovim problemom se suočava najveći procenat žena, a samo uz regulaciju fizičke aktivnosti, ishrane i brige o sebi, ovaj problem se može eliminisati.
Na pojavu celulita mogu uticati različiti faktori kao što su starost, tip kože, genetika. Svi ovi, ali i mnogi drugi faktori (na primer, hormoni, loša ishrana, preterana upotreba alkohola, toksini) mogu uticati na raspored kolagena vlakna i vidljivost celulita na koži.

Vrste celulita


Kao jedan od najrasprostranjenijih kozmetičkih problema, 2009. godine izvršena je klasifikacija celulita na tri tipa:
Tip I: Adipozni - vidljiv je jedino kada se koža nabora, odnosno kada kožu uštinete. Ova vrsta celulita je najšešće posledica dugog sedenja i loše ishrane.
Tip II: Vodeni – nastaje kao posledica zadržavanja vode u organizmu. Za ovaj tip celulita krakaterističan je klasičan izgled pomorandžine kore.
Tip III: Fibrzoni – predstavlja najteži oblik celulita i podrazumeva promene na koži koje su vidljive golim okom. Ovaj oblik celulita je ujedno i bolan, te je za njegovo eliminisanje potrebno uložiti dosta truda i napora.

Kako se boriti protiv celulita?


Za uspešnu borbu protiv celulita i postizanje zadovoljavajućeg estetskog izgleda, primenjuju se različite tehnike koje će omogućiti reoblikovanje tela. Na taj način, na poseban način pristupa se specifičnim delovima tela koji su pogođeni viškom kilograma i nagomilane masnoće.

Mezoterapija kao savremena nehirurška metoda podrazumeva ubrizgavanje određenih sastojaka u problematične delove tela kako bi se razbili depoi celulita. Mezoterapijom se podstiče cirkulacija, vrši detoksikacija tela i povećava propusnost ćelija čime se ubrizgane supstance direktno bore protiv masnih naslaga. Zahvaljujući svojim specifičnostima, mezoterapijom se podstiče i proizvodnja kolagena što dodatno daje čvrstinu koži. Za postizanje još boljih efekata u borbi protiv celulita, mezoterapiju je moguće kombinovati i sa drugim tretmanima, kao što je mezolipoliza.

Mezolipoliza predstavlja nehiruršku tehniku koja se zasniva na topljenju masti. Ubrizgavanjem susptanci sa lipolitičkim dejstvom deluje se na masne ćelije koje se pod uticajem ovih supstanici postepeno razgrađuju i tope. Primenom mezolipolize deluje se na tačno određena, problematična područja pogođena celulitom na stomaku, bokovima, zadnjici, butinama. Na taj način se primenom tri do pet tretmana mogu postići značajni efekti u eliminisanju celulita i gubitku obima i do osam centimetara (u zavisnosti od stanja).

Body-fx predstavlja specifično rešenje koje se primenjuje u borbi protiv celulita, a zbog svog neinvanzivnog pristupa omogućava brzo eliminisanje problema opuštene kože na stomaku (posebno nakon porođaja), viška na bokovima i drugim delovima tela. Primena ovog metoda u borbi protiv celulita zasniva se na razmeni materija kroz blago zagrevanje i pulsiranje usled delovanja vakuma i radio-frekventnih talasa. Na taj način, masne ćelije se tope, a rezultati su vidljivi nakon nekoliko tretmana što dodatno utiče na zadovoljstvo klijenata u reoblikovanju tela.
Zanimljivosti:

Celulit obično pogađa zadnjicu i butine, ali se može javiti i u drugim oblastima.
Čak 87,6% žena se bori sa celulitom.
Dijeta sa malo masnoća, prestanak pušenja i aktivan životni stil mogu pomoći u smanjenju učestalosti celulita.

 

Teme
Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim tretmanima, akcijama koje je Dr Babović tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.Felix Travel    Eta Turs    Falcon Travel     Selidbe Beograd    Dakom Style    Bg Linkovi    Raskrsnica    Sajtovi    Prezentacije    Web Adresar